Tuesday 5 February 2013

Solid Food #1 : Puree Pisang

Resepi Puree Pisang
*Tak payah ajar pun orang tau nak buat.. tapi gigih nak ajar jugak..hehe..* 


 Pisang yang dah masak *Kulit kuning* .. 
Nota Kaki:  Untuk buat puree pisang, TAK PERLU direbus atau di stim pisang tu..  


Pisang dipotong & diblend..
 Kalau nak cair boleh blend dengan susu ibu/formula.. 
Tapi saya blend tanpa air.. sebab pisang tu dah lembut.. 


Inilah hasilnya dan sedia untuk di'frozzen' kan..


Hidangkan puree pisang ini bersama susu untuk dapatkan puree yang cair untuk bayi anda..


Aisy yang sangat berselera makan puree pisang mama.. 
Cayalah! Semangat mama nak buat puree lagi untuk Aisy..

Nota kaki: Jangan lupa amalkan 4 day rules yaa! Nak tengok anak kita  sesuai or ada alahan atau tak. Selamat mencuba!.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015