Saturday, 22 March 2014

Percutian di Krabi 4D/3N - Day 3



Hari ke-3 dimulakan dengan aktiviti "Elephant Trekking".. RM40/ person..Perjalanan dari Hotel ke tempat ni dalam 40 minit...Free transport pergi dan balik...Driver Pick up dari hotel pukul 830 pagi..Kami orang 1st yang sampai sini. Sampai je kami dihidangkan dengan air mineral dan buah nenas sebelum tunggu gajah2 ni nak bersiap..hihi..


Bijak sungguh gajah kat sini.. Mendengar arahan..hihi


Ampun yer tak teredaya nak rotate gambar satu2..hihi..
Posing dulu sebelum naik..


Bukan main rapat lagi gajah tu datang masa ni..nervous i ols~


Ok kami dah ready..JOM!
Elephant trekking ni dalam 30 minit jugak kalau tak silap,,
Rasa lama je dalam hutan tu... Just dapat rasa naik gajah masuk hutan gitu,,
Dapat jugak menikmati keindahan alam semula jadi ciptaanNYA ..Subhanallah,,


Bijak betul gajah ni..Tuan dia pandai bagi arahan..Nasib la dapat tuan gajah yang sporting..
Kitorang nya kira ok jugak la cuma di tak suruh gajah tu posing2 macam atas ni.. nasib baik dia tolong juga ambil gambar..Tu pun lepas 2x suruh...hihi






Satu pengalaman baru.. 1st time merasa naik gajah..
We just enjoy the moment..hihi..Slow je gajah ni bawa..So jangan takut yer..
Padahal masa mula2 nak naik tu neves! hihi..


Lepas dah selesai aktiviti elepehant trekking tu , kami pergi SPA untuk massage..
Rate kat sana tersangat la murah..
Untuk Full Body Oil Massage RM20 ja..Mana nak dapat..hihi
Untuk Foot Massage RM20 juga..Full Body Thai Massage RM30..
Saya dan Ain buat Foot Massage (RM20) and Head & Shoulder Massage(RM20)..
En.suami dan ehsan buat full body oil massage..
Best sangat.. Hilang rasa sengal2..Saya request urut slow2 je sebab tengah pregnant kan..


Tempat pun besar dan selesa..

Lepas massage kami terus lunch dan balik rehat di hotel..

Sebelah malam pulak kami Pasar Malam di Pekan Krabi..30- 40 minit dari hotel..
Pasar Malam ni setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad..









Gambar sekitar pasar malam..Kat sini kami cuma beli t-shirt dan souvenir je.. 
T-shirt kat sini murah je RM10..Banyak juga makanan kat sini,,
Tapi kena pandai2 tengok dan yakin halal nya..Kami tak makan kat sini pun..
Kami balik ke Aonang dan dinner tempat yang sama dengan lunch..

Kami ke Pasar Malam Krabi ni naik van tuk-tuk RM40/van pergi dan balik..

5 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. wahh bestnya. sheila pun dah pergi Krabi. tempat naik gajah ni tempat yang sama sheila pergi tahun lepas. hehee rindu nak ke Pantai Krabi... salam perkenalan.. first time singgah sini.. selamat pagi, singgah sambil menabung sini ~~~

Izzati Asyraf said...

waalaikumsalam..sheila pergi honeymoon ke? best kan krabi..anyway salam perkenalan..

Sheila Salim said...

aah, pergi dengan rakan2 blogger yang dah kawin.. hehehe best sangat kak. rasa nak repeat je. sheila follow sini ya ~~~

Cikgu Sakinah said...

bestnya naik gajah

hafeeza shafiqca jamil said...

Pregnant naik gajah xpe ke sis?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015