Sunday, 30 March 2014

Percutian di Krabi 4D/3N - Day 4 last day

Hari terakhir di krabi..excited  pun ada sebab nak balik jumpa aisy..rindu sangat dah..macam biasa brekfast kat gerai tepi jalan dulu makan nasi kerabu..lepas breakfast terus ke tempat spa hari tu sebab nak buat foot scrub..kata murah kan.hihi..masa pergi tu orang yang nak buat tu pun belum mandi..hihi..tapi paksa juga dia buat dulu memandangkan nak balik kl dah..hihi..lepas selesai kat spa..terus balik hotel untuk check out..untuk pergi ke airport kami ambil kat hotel je..bayar rm60 untuk satu taxi..ingat dapat taxi je..sekali yang datang van besar uols..dalam tu dah macam dalam kapal terbang dah..hihi..1st time naik..selesa sangat sampai tertidur iolsss.

 

Van itu


Hotel


Dalam van


Breakfast


Nasi kerabu


Nasi beriani ayam versi thai..

Berakhir sudah cuti-cuti 2014 ke krabi..happy sebab dapat tengok tempat orang..dapat jugak sampai dan tengok pulau- pulau cantik..dapat merasa naik gajah untuk pertama kalinya..walaupun masa ni fizikal tak berapa nak kuat sebab mengandungkn adik aisy..tapi tetap have fun kat sana..

Note kaki
--Range harga makanan lebih kurang sama je macam kat malaysia..
--Nak beli tshirt sila beli di pasar malam krabi sebab jauh lebih murah
--Rancang hari cuti anda ke krabi waktu ada pasar malam krabi iaitu jumaat sabtu atau ahad..
--sediakan pakaian yang bersesuai sebab banyak aktiviti air.
--mesti try nasi kerabu, pancake dan crispy gerai yaminlah, mee versi siam..




3 comments:

eray ayang said...

wahh bestnya krabi. teringin nak sampai sana :)

Izzati Asyraf said...

best dear..insyaallah nanti sampai la..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, perghh terliur teringat pancake krabi! hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015