Tuesday, 20 November 2012

Stroller pilihan

Rupanya pening jugakkan kepala nak pilih stroller ni..Kalau ikutkan nak beli stroller masa mengandung dulu..masa tu memang dah nak beli sangat dah stroller sweet cherry yang roda 3 tu..tapi bila tengok ramai review yang mengatakan stroller tu berat dah susah nak handle..saya dan en.suami pun batalkan hasrat..sekarang Aisy dah 3 bulan lebih..mamanya pulak kerja nak berjalan ja..Kesian pulak Aisy duduk dalam baby carrier lama-lama..Aisy pun macam tak selesa..Jadi beli stroller la jalan penyelesaiannya..


Stroller pilihan kami : HALFORD FLIPLITE
Warna Merah (Warna feveret husband)

Product Descriptions :-

  • Recommended from birth and up
  • Holds up to 18kgs
  • Five-point safety harness for maximum security
  • Umbrella fold *yang penting, muat kereta myvi*
  • Carry handle for easy portability
  • Height adjustable shoulder straps
  • Lockable, front swivel wheels
  • Shopping basket hold up to 3.5kgs
  • 4-position seat recline *baby boleh tidur*
  • Stroller Weight: 7.2kgs *boleh dikira ringan la*

ECE 44.04 Approved Standard
ISO9001:2000 CertifiedSpecifications:-

Product Weight: 7.20kg
Packaging Dimension: 27cm (L) x 20cm (W) x 109cm (H)
Packaging Weight: 8.30kg

Kereta persona lagi muatlah..kereta myvi ngam-ngam ja muat..still ada space separuh..sebab boleh lipat macam payung kan..i like..


muka "weird" sambil berkata :: atas apa saya duduk ni..cam best ja..!!hehe..


Test dulu dalam rumah..Alhamdulillah ok ja ..
Satu ja kurangnya stroller ni..dia punya material kasar sket..so kena beli alas lapik stroller tu..brand bumble bee ada jual..macam dalam gambar kat atas tu..

Malam tu jugak bawa Aisy keluar makan..Nyenyak ja dia tidur dalam stroller tu..hehe..

3 comments:

Erina Asmawani said...

Good choice!! Pandai Zati pilih..stroller macam ni senang. Ala2 macam buggy sebab senang nak lipat. Dahlah warna merah..cantik sangat! :) Nanti kalau adik Aisy gigirl pun ley pakai stroller ni kan :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

cantiknya warna merah,hehe aisy wat muke pelik ye, nk ckp selesa dlm hati ler tu=)

BISHANANI OMAR said...

saya pun beli tapi warna biru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015