Monday, 27 May 2013

Weekend Housewife

Weekend lepas lepak kat rumah ja sebab en.suami kerja..Best kan dapat cuti 3 hari..Tapi sempat jugak la en.suami bawa pergi karnival belia putrajaya hari jumaat tu sebab dia kerja shif pagi..Mengah kot berjalan sebab byk gila booth-booth di sekitar presint 2 putrajaya tu..

Hari Sabtu tu masak spagethi ja..Hari Ahad pulak goreng ikan masin dan tapau sup..Bila suami kerja ni dapur idoklah berasap sangat..hihi..Selebihnya aktiviti masa weekend adalah melayan si kecik Aisy lah...Bukan main manja taik ulat lagi sekarang yer..Nak berkepit 24 jam..hihi..Letak dalam walker sekejab ja sebab saya nak makan..Terus menagis berjurai-jurai air mata..Sayu sangat tengok..Terus mama tak lalu nak makan..


Happy go lucky..


Masa mula-mula beli walker tu Aisy macam tak pandai sangat main..Aisy asyik tolak walker ke belakang..Lepas seminggu baru ok..Dah pandai tolak ke depan dan tepi...Good job dear..Lagi senang la Aisy nak explore satu rumah..


Bila Aisy buat muka kesian..Terus mama peluk kuat-kuat..
Try jugak ajar Aisy tengok buku Nomber dan ABC tapi dia lebih suka nak tepuk2 and gigit buku tu..hihi


Senyumanmu adalah terapi kebahagian buat mama dan papa...Muahxx!

2 comments:

hayati hashim said...

Aish Hana pun pergi ptrajaya on friday, xde pulak jmpa Aisy Iskandar kan... btw untungla Aisy hensem nk dok dalam walker, Aisy saya aci tolak jek walker tu, lansung tanak masuk..

Izzati Asyraf said...

Tak dapat kaki lagi mau lah duduk walker..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015