Thursday, 23 May 2013

Service Breastpump Spectra 3


Dah 9 bulan lebih breast pump spectra 3 ni berbakti untuk saya..Sama macam umur Aisy la sebab memang saya guna dari Aisy lahir..Sebab Aisy memang tak direct feed..Adalah dalam seminggu macam tu dia nak DF..Lepas tu memang dia nak botol je..Mungkin salah saya introduce botol awal sangat disebabkan.........*Panjang ceritanya*

Back to the topic...Performance memang tip top..Tapi dah masuk 8 bulan ni dari bunyi slow ja dah jadi macam mesin jahit zaman 70an..huhu..Suck pun dah TAK smooth macam selalu...Bila sampai satu tahap dah give up sebab langsung tak rasa suction dia..Terus decide nak hantar service..Mula-mula ingat nak google dulu tempat mana nak service etc.. Tapi nak cepat punya pasal terus ja call no. yang memang dah dilekatkan kat Spectra 3 masa beli dulu..

Terus call no. bawah ni..

Katanya ..
  • Kalau nak service boleh hantar terus ke kedai dia di Subang..
  • Diorang ada tawarkan delivery hantar dan ambil pump..Charge RM30/delivery..Maksudnya kalau nak despatch ambil dan hantar ..Charge RM60..
  • Sementara diorang service tu boleh buat LOAN PUMP..Means: Bayar RM100 untuk deposit..Nanti bila pump dah siap service diorang akan tolak charge service dan pulangkan balance..Tapi dengan SYARAT: Kena beli filter tiub untuk elak air susu masuk dalam tiub RM10.40
  • Rate Service Charge dalam RM30-40..

So saya decide suruh diorang delivery "hantar dan ambil" ja pump..dan buat loan pump tu..
Jumlah semua RM 110.40
RM60 (delivery) + RM40 (Service Charge) + RM10.40 (Filter)

Lepas 2 Minggu baru dapat balik pump tu..Walaupun lama GILA..Tapi tak lah terasa sangat sebab ada loan pump tu kan..Kalau tak da pump tu mau meroyan jugak!.haha..

3 comments:

Nadt said...

lama gak 2 minggu tu..nadt servis spectra tu 3 hari da siap tapi sebab ada masalah tak dapat emeln fax bukti pembayaran, so delay jadik 5 hari.tapi kira pantas la jgak sebab suruh dia pos kan.

Azira Mohamad Arish said...

Salam sis,blh tau tak after servis tu mcm mane hasil pump? sama tak mcm sebelum2 ni?

Azira Mohamad Arish said...

Salam sis,blh tau tak after servis tu mcm mane hasil pump? sama tak mcm sebelum2 ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015