Wednesday, 19 December 2012

Scan Baby 3d/4d di Klinik Umra

Rindu sangat saat mengandungkan Aisy dulu..Setiap bulan akan rasa excited nak tengok perkembangan bayi dalam kandungan waktu tu..Indahnya moment itu..Antara moment indah adalah masa nak scan baby dalam bentuk 3d/4d...

Kami buat appointment di Klinik UMRA, Shah Alam..*Sanggup tu pergi Shah Alam semata-mata*..Miss Jezzlyn *Recommended* yang scan...Lemah lembut ja penerangannya..Appointment pukul 1020 pagi..Pukul 930 pagi kami dah sampai..Terus register di kaunter..Saya dipanggil untuk timbang berat, BP test & Urine Test.Ingat nak scan baby je ..sekali ada check up sekali untuk mamanya..best best!.Dalam pukul 1015 pagi saya dipanggil masuk..

Bermulalah sesi tengok si comel..Masa ni Aisy tengah nyenyak dibuai mimpi dalam perut..hehe..Muka masam jer bila kena kacau suruh bangun..Kedua-dua tangan menghala keatas..Kaki pulak bersilang dan sebelah kaki betul-betul dekat mulut..Mulut kejab-kejab buka dan tutup..Lepas tu nampak anak mama hisap kaki *Boleh??hahahaha..comel sangat!!! Tengok muka anak mama macam chubby je..hehe..

Miss Jezz kata anak mama suka posing..*Amboi ikut sapa ntah?? lalala..Lepas dah scan ingat terus nak bayar ..rupanya ada jumpa dengan doktor ..Dr. bagi serba sedikit penerangan pasal kedudukan baby, saiz baby dan sebagainya..Syukur AlHAMDULILLAH..Semua nya ok waktu tu..Baby macam besar sikit tapi masih dalam range..Air ketuban normal..Uri di atas = OK..Syukur sangat .Alhamdulillah. 

Semua sekali RM100.00, Dapat free cd dan gambar print..Berbaloi-baloi..Indah sekali moment itu..


Gambar Aisy masa dalam perut mama.

2 comments:

Zurae said...

Zura pun buat 4D scan dengan Miss Jezz... sangat lembut orangnya... selesa.
Tapi appointment kat Klinik Ampang...
Seronokkan lihat baby dalam pewot... hehe

Izzati Asyraf said...

Zurae:aah memang soft spoken orangnya miss jezz tu..memang excited sangat masa ni nak tengok baby..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015