Thursday, 27 December 2012

Pulau Pinang - Jalan-Jalan Cari Makan

Kat sini, saya nak kongsi tempat makan yang WAJIB pergi di Pulau Pinang dari kaca mata saya la..Selera orang lain-lain kan..Ni pun dapat lepas puas google sebelum ke penang..Tu pun tak sempat nak try semua yang dalam senarai.

1)  Restoran KAPITAN



  Saya order: Set Ayam tandori nan cheese & Air Susu Badam..Ayam tu sedap sangat..Roti tu besar..Keras sikit...cheese pun ciput ja..tapi overall ok lah....hehe..Susu tu ok la..tapi masa mula-mula rasa tu memang lain macam sikit..bila dah lama-lama ok la..unik rasa dia..


  En.suami order Nasi beriani clayport ayam..Mula-mula nak order daging..tapi dah habis pulak..Dihidang dengan kari..Saya ada rasa sikit..Bagi saya nasi dia kering sikit..tapi en.suami cakap bolehlah..hehe..

Nota Kaki: Makan kat sini kena tahan la dengan pekerja kat sana..buat kerja main hempas-hempas pinggan ja..Terkujat anak i tidur dalam stroller tau..Grrrrrrr!

2)   Sotong Kangkung di Gerai Sharifah Makanan Laut di Food Court Padang Kota

Sotong kangkung kat sini memang sedap ..Lembut ja.Disalut sengan kacang dan kuah yang sedap ..nyum!..RM10 untuk saiz sederhana..

3) Kari kepala ikan di Line Clear

Kari kepala ikan (besar).+ Nasi + Sayur + Papadom..Memang terangkat kari dia..RM48.00

4)  Mee Goreng Sotong di Gerai Hameed Padang Kota


Punya la ramai manusia nak makan mee ni..Beratur almost 2 jam kat sana..Grrrrrrrr..Nak try punya pasal.sanggup....Tapi memang sedap kot!!!!!!!!! Tapau ja sebab Aisy tidur..Mee gorang memang sedap ada letak ubi kentang dan sambal sotong..tapi sotong tu cam liat sikit banyak..Harga RM4.00 sebungkus..

5) Coconut Shake di Gerai Jalil Padang Kota

Ni pun tapau. Sedap jugak..macam tak cukup ja 2 bungkus tu..huhu..Gerai ni bersebelahan ja dengan gerai mee goreng sotong tu..Harga RM2.00..


3 comments:

Ayu azmir said...

memang menggoda semuanya... yumyumyum...

Izzati Asyraf said...

lepas ni pergi penang boleh lah try yer..hehe

cha said...

nak pg penang la jjcm. ish dh lama tak pg ni. terliur plak tgk gmbr2 u huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015