Monday, 31 December 2012

Aisy: Warded 28-12-2012

Aisy warded pada jumaat lepas. Di usia 4 bulan lebih dah kena tahan wad..Kesian anak mama..Masa balik dari nursery, teacher ada cakap Aisy demam..Gelabah la saya..Saya tanya bila?..Jawabnya " baru petang ni ..saja tak bagitau sebab tak nak kacau" ..Dalam hati saya membalas : Bagitau ja la..Ganggu menda pulak..anak i demam kot!!..Hurm! 

Lepas magrib terus bawa Aisy pergi hospital sebab badan Aisy memang panas, Aisy macam tak bermaya dan merenget ja .Dokter bagitau suhu Aisy tinggi 38.5..Suhu above 37.5 = consider demam..Gelabah la kami suami isteri..Dokter suggest admit sebab takut suhu meningkat..Kami setuju sebab dah la 1st time anak demam..tak tau nak buat apa..

Kata Dokter: Kalau tak admit, balik rumah, buka baju, lap anak dengan air setiap masa sampai suhu berkurang. Pantau suhu anak..Siap pesan kalau anak kena sawan jangan panik..biar anak mengiring-sambil gosok-gosok..

Bila dengar dokter sebut sawan,dari tak panic terus panic.Sebelum masuk wad, Dokter masuk ubat demam ikut bontot dan ambil darah..Tragis sangat tengok Aisy kena cucuk nak ambil darah..Aisy macam tau kena cucuk..terjerit-jerit dia..Kesian sungguh..mama pun ikut nangis..huhu..


Baru lepas kena ambil darah..Sian dia..


tak larat sangat sampai terlentok dah Aisy..Tengah tunggu nak admit..


Buah hati pengarang jantung mama..


Petang esoknya dah boleh keluar..suhu dah makin kurang..Balik rumah sambung lap badan Aisy...Badan still panas tapi cek suhu tak demam pun..Hari ni Aisy dah pergi nursery sebab macam dah sihat..Harap-harap Aisy ok hari ni..Amin..

5 comments:

erin said...

alahai, bobotnya dia..comel. nama mcam anak aunty la Aish Yusuf.

cha said...

lah kesiannya. get well soon aisy

Izzati Asyraf said...

Erin: hehehe,,samala..Kata aisy:nama saya Muhammad Aisy Iskandar..hehe
cha: kata aisy:tq akak cha..eh..aunty cha..hehe

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

alahai shian aisy,,,

nik ros said...

ala.siannyer demam.moga cepat sembuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015