Monday, 7 January 2013

Menu Sihat #1

1) Garden Salad
Kalau nak lebih sihat tak payah letak thousand island tu..Tapi tekak saya tak leh terima makan salad cam tu ja..Tapi memang sedap lah! Diet..diet gak..tapi nikmat sedap bila makan tu tetap NAK! hehe..
2) Grill Salmon & Vege 
Ni memang favourite saya..Grill semua tu dengan sedikit olive oil..Ikan tu letak sikit bawang putih & kicap manis..Memang mengenyangkan..


Lepas baca tips diet dan pengalaman insan yang dah berjaya diet ni..Macam terfikir..Tak perlu pun berbelanja besar untuk beli produk untuk kurus..lagi berbaloi berbelanja besar untuk beli bahan dan makanan yang berkhasiat..At least, masih boleh rasa nikmat makanan tu kan..tapi dalam portion kecil la untuk yang berdiet tu..hehe..


Shopping! 
Semangat nak masak menu sihat!

3 comments:

Ayu azmir said...

pastinya sedap dan akan lebih sihat

cha said...

i tak bole nk diet sbb i nak gemuk huhu

Izzati Asyraf said...

Ayu Azmir:Insyaallah
cha:bestnya..patutla selalu jalan2 cari makan..hehe..jeles jab!keke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015