Followers

Follow by Email

Tuesday, 23 April 2013

1st time pergi Pureen Warehouse Sales

Sabtu lepas untuk pertama kalinya saya dan en.suami ke Pureen Warehouse Sales ni..Memang dah cop awal-awal kat en.suami nak ajak dia pergi...Siap suruh en.suami google alamat bagai kan...Sebab katanya baju murah gila..Sebab dah lama tak belikan Aisy baju..*Alasan kesian!

Konon-konon pukul 9 pagi nak ada kat sana lah..Tapi biasalah nak siapkan aisy makan mandi semua..Pukul 1030 pagi baru sampai..Masa on the way tu tengok FB Pureen dah update katanya pintu dah buka pukul 930 pagi camtu la..

Sampai  ja sana saya turun dulu semetara en.suami cari parking..Dan memang en.suami bagitau awal-awal dah dia  tak nak masuk sebab nak jaga aisy kan..Masuk ja warehouse tu saya terus tuju kat bahagian baju-baju..Memang seperti yang di war-warkan kat blog mommy-mommy yang pernah datang sini..Kalau lambat ja memang licin baju yang RM3 tu sebab yang datang awal tu dah cekau berguni-guni pastu pilih kat tepi-tepi  longkang..Grr!.. 

Berbekalkan kesabaran saya redah jugak tunggu kotak-kotak baju Rm3 yang datang entah dari mana oleh abang2 pureen nun..Lepas datang ja kotak tu..ibu-ibu dan bapa-bapa sekalian ..apa lagi moh ler kita sama-sama berebut.Pengalaman yang mengilakan..tapi best jugak berebut2 ni..hahaha..Lepas berebut pas-pas kat orang sebelah baju mana yang tak nak dah tu@ campak ja masuk dalam tempat dia balik..Lepas tu tunggu lagi kotak baru sampai..Melangut la ko kat situ sampai puas berebut @ bila beg ikea dah penuh dengan baju-baju ..Lepas tu lepak tepi-tepi jalan sorting baju-baju yang nak dan tak nak.

Waktu ni ternampak en.suami dan aisy tengah tunggu kat tepi jalan mencari kelibat saya..Handphone en.suami tertinggal plak dalam kereta..Bagus..Jadi kami pun mula sorting baju-baju..Aisy behave sangat walaupun bersesak ramai gila manusia..Suka la tu mama belikan baju baru...Masa pilih tu nasib baik jumpa ibu-ibu n bapa-bapa yang sebelah kanan dan kiri saya yang sporting tukar-tukar baju yang tak nak tu so that saya boleh pilih-pilih lagi...yeeehaaa!! En.suami pulak yang semangat .."eh ambil la yang ni..", "beli ja", "Ok ni baju ni.."..Amboi mentang-mentang RM 3 yer..laju je suruh beli semua yer...

Kebanyakkan baju yang Rm3 tu tak da yang sepasang..Jadi silalah mix and match yer..
Jom tengok apa yang mama aisy beli untuk aisy cayunk!


Saja nak try pampers tu..murah!



Puas hati dapat beli sabun refill tu..RM11 ja. Harga biasa RM11.80..


Baju basahan..ada yang RM3 sehelai..dan RM12 sepasang..kebanyakkan yang RM3 tu mix n match jadi sepasang..berbaloi-baloi..


Ni baju je..Ada jugak yang RM5 dan 8..


Ni baju untuk cousin Aisy..Baby dahlia..


Baju jalan-jalan..


Aisy MANYAK happy ooo dapat banyak baju..Baik sangat tunggu mama shopping sampai tertidur dia masa papa dukung tu..

Aisy,
Lepas ni setahun pulak baru mama belikan aisy baju k!haha! 

Boleh percaya ke?Bye!

4 comments:

  1. Murah banyak ayu..tu yang mama aisy shopping tak sedar diri..hihi

    ReplyDelete
  2. best kan berebut? hahhaha..
    klu dtg awal bleh dpt yg sepasang2 tu..
    tapi baju boy tak se meriah baby girl kan..huhu..

    ReplyDelete
  3. As:aah betul betul..geram ja tgk baju baby gurl..comel2.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...