Tuesday, 17 September 2013

Baju Raya Aisy 2013

Tahun ni tahun ke-2 Aisy beraya..Masa raya tahun lepas, umur Aisy tak sampai pun sebulan lagi..Baju raya waktu tu non-ador..Pakaikan je baju yang ada sebab waktu tu Aisy baby lagi...Walaupun baju raya tak der time tu, duit raya tetap dikutip..eh! .

Untuk tahun ni saya belikan sepasang je baju melayu. Tema raya pertama adalah Purple.So saya belikan baju melayu purple untuk raya pertama je..Beli sekali dengan geng gojes mom..Beli secara pukal.. dapatlah harga murah..Baju melayu tu siap ada sampin lagi.. tapi sedihnya sampin tu terlampau kecil untuk Aisy..Tapi baju muat elok lah..Jadi mama aisy simpan je sampin tu untuk adik aisy nanti..eh lagi! .Mengadu dekat tok ani sampin tak muat. Sekali  tok ani belikan pulak sampin..hehe..Terima kasih tok ani..Lepas tu tok Siah call pulak tanya nak baju melayu warna apa untuk Aisy..Bincang-bincang en.suami cakap la nak yellow gold memandangkan saya dan en.suami dah shopping baju warna tu untuk raya..Seminggu lepas tu tok siah bagitau dia beli lagi sepasang warna merah..waaaaaaa 3 pasang baju melayu Aisy jadinya..Raya sakan la anak mama tahun ni yer..

Masa sehari sebelum raya tu dapat lah Aisy try baju melayu tok siah beli..Baju merah muat elok dekat Aisy..Baju gold sedikit besar..Jadi kita simpan untuk next year or raya haji ni yer..hihi..Terima kasih sangat kat tok ani dan tok siah sebab susah2 belikan untuk Aisy..


Baju melayu merah raya ke-2...
Ni je gambar yang sempat snap..haha..Tido dalam kereta on the way nak balik Kedah..


Baju kemeja ni pak su belikan..Murah rezeki Aisy tahun ni...TQ Pak cu..
Raya ke-4 on the way nak makan kenduri kawan tok ani..


Aisy di pagi raya..Mandi awal waktu ni..Subuh2 dah mandi sunat hari raya..Semangat nak pakai baju raya dah collect duit raya katanya,.hihi..

1 comment:

Ayu azmir said...

Wah banyak nya baju raya sikecik ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015