Monday, 16 September 2013

Aisy di I-kidz world i-city shah alam

Weekend ni mama dan ayah dari kedah  datang rumah sebab nak tengok cucunya..Rindu katanya..hihi..Disebabkan frust last week tak dapat bawa Aisy main di Kidzonia ..Jadi saya gigih google mana lagi tempat nak bawa Aisy main-main.. Jumpa la satu port baik punya kat shah alam..
Iaitu di I-KIDZ WORLD di I-CITY Shah Alam..

RM14/weekdays per anak
RM20/weekend per anak..

Parent/Guardian adalah free boleh ikut main...
Memang rasa berbaloi sangat dengan tempat yang besar dan boleh main sampai pengsan..Unlimited..
Kiranya lepas dah bayar tu boleh boleh keluar makan lepas tu masuk balik..Asalkan simpan resitnya..
Parent pulak kalau boring boleh online sebab ada wireless free..Ada tv juga..Ada kerusi urut juga.Ada sofa..Ada majalah.best3!Boleh buat birthday party juga kat sini..

Lagi satu sekarang bulan september ada promosi untuk jadi ahli.. 
RM58/anak per year sahaja..Harga asal RM260/anak per year
Kalau 2 orang anak RM100 setahun.. Berbaloi-baloi..
Dah ada promosi ni papa aisy laju-laju register..hihi..

Memang puas sangat dapat bawa Aisy datang main kat sini.Aisy pun nampak happy sangat...
Jom layanzzz picca!

Update: Aisy dah boleh jalan..13 month finally..Good boy!


Aisy enjoy sangat main gelungsur ni...


Happy


Seronok memanjat oii..Nasib baik rumah mama tak da tangga nak..kalau tak pitam hari-hari nak membuntut..hihi


Saya dah boleh berjalan..Alhamdulillah


Masa jalan tangan tu terangkat-angkat sebab masih nak imbang badan..hihi..lawak je nengok..


Macam-macam toys kat sini..Ni wooden toys versi gergasi..hihi


Tak sempat posing..Aisy dah semangat nak masuk dalam gelung berputar ni..Sukati er bagi nama  cenggitu..


Mama ke aisy yang excited nini..Habis tersenyum nampak semua gigi


Bakal pilot in the house


Tok dan wan tengah mengurut...hihi..


Aisy tengah Imbang badan sambil jalan


Parent pun boleh join main..Macam mak cik kat atas tu la..haha


Besar sangat..Seronok budak2 main..Eh abaikan model tak berbayar sebelah tu(Adik)


Tok aisy pun nak posing wooo..


Aisy nak drive ni..Betulkan side mirror..


Colorful ball..

Lepas dah puas main..Kami bergambar kat luar tu..
I-kidz world ni tingkat 1 tau Kalau nak cam bawah tu ada Art museum & Red Carpet....Kalau dari parking tu adalah signboard kecil guide nak pergi sana,..
L-03-01, 1st floor, Block L..



Wachaaaaaaaaaaaaaa! 






Sambung mendaki 



Aisy dan wan.Waktu ni Aisy dah start meragam sebab dah penat main..tapi still nak main.grr! 

.Manja betul dia dengan wan..Nak berkepit ja dengan wan..Hari jumaat Asiy tak pergi nursery dok dengan tok dan wan..Wan siap bawa aisy teman dia minum kopi..Aisy relax n cool ja teman wan.

Lama juga lepak kat sini..Siap keluar makan..Lepas tu datang balik..Pas ni confirm datang lagi sebab dah register membership..Boleh main sampai lebam..yohoooooo!

6 comments:

Chekgu Azrine said...

Bestnya..kami.jauh nak.gi selalu..tp.sure seronokkan bdk2 dpt main kt sini..

-DoUbLe Z- said...

Bestnyeeee!!!Mama Aisy, nanti leh gather2 kat situ ek..Zara pun baru first time dgr ni..Mcm best je..yg RM58 per year tu kalo register bulan Sept ni, sampai Sept tahun depan ek? Maksudnya entrance free sampai Sept tahun depan ye? Oppsss, terbanyak lak tanya..hehe..Tq ye Mama Aisy for sharing :D

Izzati Asyraf said...

aah best kak..mmg best..mak apak pun leh join main sekali..hihi

Izzati Asyraf said...

aah dear..kira sampai september next year..leh la nanti next gather kat sini ker..hihi..tempat dia luas ..

Ros Anis Rusli said...

syoknya tgk dia men!!!

Verde Wigid Putra said...

last datang i city 16sept 2015, rupanya, tempat i kids world dah x de, ditutup sebab dulu pernah terbakar kata staff yang jaga dekat wax museum....so sad. so pagi itu kami pergi ke snowwalk, nak pegi waterworld pun tak bawa persiapan baju berenang. so singgah KFC then balik rumah....maybe next time insyaAllah...., ada juga kami curious mengapa mostly tempat main dkt i city tu buka petang, bukan pagi, rupa2nya ini masalah lampu, ada lah strategic i city nak bezakan dgn tempat theme lain, yaitu lampu, yg ia nya baru nampak masa petang/malam.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015