Thursday, 10 October 2013

Aisy Demam & Batuk lagi

Aisy dah batuk 2 hari..Memang kejab-kejab dia jaga dari tidur sebab batuk..Lepas tu nangis-nangis..Nampak sangat dia tak selesa..Tapi cek masa tu tak demam pun..Cuma dedar ja..

Esoknya Aisy pergi nursery macam biasa..Masa ambil Aisy petang tu nampak Aisy macam tak bermaya..Teacher dia bagitau Aisy tak lalu makan hari tu..Masuk kereta terus cek suhu..Masa cek tu 37.4 kira baru nak demam *Eh! termometer tu sentiasa ada dalam handbag ok..mak-mak sangat!* ..hihi....Roger la en.suami cakap aisy nak demam..Terus en.suami ajak pergi klinik..Padahal dia tengah kerja tu..Anak punya pasal...hihi...En.suami suruh tunggu kat parking rumah ja..Dia on the way nak balik..

Masa sampai kat parking rumah cek lagi suhu..Suhu dah naik 38..En.suami sampai ja terus pecut pergi KPJ..Sebab Aisy baru je demam last month..Kerap betul dia demam..Last month tu pergi KPMC..Kali ni nak try p KPJ pulak..Tengok ubat apa la pulak dapat..Sekali dapat dr. yang siap kena suruh cek tekak ada bengkak ke tak baru nak cek..Kalau tak ..Haremmmm~ Grrr! kat KPJ suhu dah 38.4..

Balik rumah memang Aisy dah tertidur dalam kereta..Kejutkan juga sebab nak bagi makan ubat, nak lap-lap badan n tukar baju..Lepas tu terus dia tak leh nak tidur..Bila dah terlelap kejab..Saya gerak ja dia pun bangun sama..Last-last bawa keluar tengok tv sambil berpelukan..Nak menepek je demam2 ni...Kesian nengok..

En.suami lari pergi kerja balik..Pukul 9 camtu baru kitorang masuk tidur..Dengan mama aisy pun tidur sekali sampai ke pagi..Pukul 11 malam papa aisy balik pun dah tak sedar..Dah tengah malam aisy terjaga batuk..en.suami tolong handle pulak.Bagi peluang mama membuta..Thanks yaa en.suami..

 

Aisy nampak tak larat sangat


Pagi ni alhamdulillah..Aisy dah tak demam..Tapi still batuk..Hantar jugak pergi nursery..Harap-harap Aisy baik batuk..Nak balik kampung raya haji ni...Aisy tak sihat mama n papa pun tak mood nak raya..hihi....

2 comments:

mommy.aisy.hana said...

Aisy saya pn demam.
tpi x bawa p klinik lagi.
mommy gigih jelum anak ngn macam2.
sama2 kita doakan aisy kita sihat eh..

e k i n ♥ y u s r i said...

get well soon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015