Monday, 4 March 2013

Weekend & Karnival Wow Putrajaya

Hari Sabtu lepak jer kat rumah melayan Aisy ...En.suami kerja. Aisy sekarang minat sangat dengan botol air mineral, remote tv, bantal tidur.. Dapat je semua masuk mulut..Bertuah anak mama! Aisy tak meragam pon hari tu.. Baik sungguh..

Macam biasa, Aisy bangun sebelum subuh lagi.. Main sorang-sorang! Lepas azan subuh baru saya bangun..Solat..Lepas tu say bye-bye kat en.suami pergi kerja..Lepak lah kami dua beranak dalam bilik..golek-golek..Pukul 8 baru bawa Aisy depan tv sebab saya nak pump susu... Lepas selesai mengepam, saya akan bagi Aisy minum susu, makan dan mandi.. Dalam 930 pagi,Aisy dah ready nak tidur..Bawa masuk bilik...Nyanyi lagu abc dan selawat kuat-kuat..haha... Selalu Aisy tidur dalam 2 jam.. Waktu ni boleh lah mama Aisy buat apa yang patut..Kalau tak da buat apa  pon, mama aisy akan join aisy membuta..hihi! Bila Aisy bangun, bawa dia depan tv  tengok tv ke..layan upin ipin ke..abc song ke..alif ba ta song ke..layan mama buat lawak spastik ke..apa-apalah!. lepas 2 jam Aisy tidur balik..Bangun-Main-Tidur-Bangun-Main-Tidur.. Itu lah aktivitinya..haha!Layankan aja...


Kemain khusyuk layan abc 123 song

Hari Ahad, saya bawa Aisy ke Alamanda dengan my bff, pn Syida..Makan-makan, jalan-jalan..Sebenarnya 1st time bawa Aisy keluar berdua tanpa en.suami.. Walaupun still ada member tapi kira sorang-sorang gak la kan..Syida dengan anak kecilnya..hehe.. Selalu boleh ja makan dengan tenang sebab En.suami akan jaga Aisy dulu..Tapi dat day merasalah makan laju-laju ..dengan nak pegang Aisy lagi..hahah..Masa mula-mula tu eloklah Aisy dok dalam stroller tu.. Bila dah lama, mula lah nak merenget cikit kan..boring la lama-lama dalam stroller tu..yang mama nya pon asyik nak gossip je ..tak layan Aisy dah..hahah.. Lepas makan, sambung jalan-jalan.. Aisy behave je time bawa jalan-jalan tu sampai tertidur dalam stroller..good boy bagi peluang mama window shopping..hihi!

Sebelah petangnya, en.suami bawa kami ke Karnival Wow..Masa ni hujan rintik-rintik..Masa sampai tu ada nampak Azwan Ali atas stage..cakap-cakap..hihi..kau ada??hahaha..Tapi malas plak nak keluarkan kamera..haha.. Jalan-jalan ..Makan bihun sup..Lepas tu balik..


Aisy suka sangat tengok belon yang terapung tu.. En.suami tak nak belikan..Alasan: Aisy kecik lagi katanya..rugi beli...tunggu aisy besar sikit.cis!


Aisy dan topi RM5..hehe..

2 comments:

cha said...

kalau klua takde suami mesti rasa lain mcm kan u hehe

Izzati Asyraf said...

cha:memang pon..kekok sgt..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015