Tuesday, 24 December 2013

Sebab anak demam panas

Alhamdulillah..Aisy discharge ahad petang hari tu..
3 hari juga la berkmpung kat KPMC nun...
Rupanya aisy kena demam campak.. 
masa hari ke 4 aisy demam nampak ada 2 3 biji merah belakang badan..
saya ingatkan nyamuk gigit.. Esoknya tengok makin banyak kat belakng dan muka..
rupanya kena campak..sian aisy.. 
Patutla demam kali ni selera makan ok cuma badan panas demam..

Masa pergi perak hari tu cousin aisy kena campak..
Tapi dah 2 minggu lepas so tak expect aisy akan berjangkit..
Rupanya DR kata mmg akan kena juga walaupun jangka masa dah lama..


Belakang badan


Dah mula keluar kat muka..


Sampai rumah ja terus aisy start "menyimpan"..
Balas dendam asyik terperap ja atas katil..

Semalam saya dah start kerja sebab mak dan pak datang dari kedah jaga aisy..
Sampai ja office saya pulak rasa tak sedap badan..
Rasa panas dan sakit satu badan ..Mata pulak berair ja..
Ikutkan nak ja MC..Tapi bila pk dah cuti byk hari..Jadi ku gagahkan juga kerja..
sampai ja rumah semlam mak tegur asal muka merah2 demam ke?
Cek2 memang demam..38.6..terus en.suami bawa pergi klinik..
Dapatla MC hari ni...Nasib baik esok public holiday..
Sebab rasa badan masih lemah lagi nak pergi kerja...



2 comments:

DYatie said...

Take care you. Gws mama & aisy! :)

Izzati Asyraf said...

Tq dear..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015