Wednesday, 18 November 2015

Trip 2 hari 1 malam ke Melaka

Kali ke 2 jalan2 ke melaka untuk tahun ni..sebab utama nak bawa aisy ke zoo melaka n ofcos jalan2 cari makan la benda wajib kalau datang melaka. Bertolak 9 pagi dari kajang...sejam setengah dah sampai melaka...

Aisy paling excited sebab dah cakap awal2 nak pergi zoo...

Muhammad aisy iskandar 3y3m
Nur zara alisya 10m

Sampai je zoo tgk dah ramai padahal awal lagi maybe sbb weekend dan byk rombongan sekolah..mula2 kitorang tak bawa stroller sebab ingat nak naik train je dlm tu..tp masa masuk tu xde lg train tu dan mood aisy mula2 masuk tu kelaut sikit sebab tak puas tidur..last en.suami kena keluar balik ambil stroller...

Seronok kali ni bawa aisy sebab dia dah excited nak tgk binatang..n kebanyakan binatang2 aisy dah kenal.yg lawaknya dari la awal masuk asyik dok cari elephant..dah la part gajah paling hujung...letih bab nak menjawab..setiap saat dia cari gajah..


Lepas keluar  dari zoo ..perut dah lapar sgt..kitorang tapau coconut shake klebang dan makan laksa di kuih keria antarabangsa hj jalil..kali ni tapau 20 biji terus..makan sampai muntah..haha..2 tempat nie mmg wajib singgah kalau datang melaka..
  
Dah kenyang baru la check in hotel..kitorang stay di hotel sentral melaka...overall stay kat sini ok ..sbb ada swimming pool ...n breakfast pun ok..cuma cadar kotor n meja bergetah masa kitorg masuk tu..grr...


Lepas dah check in ..rehat kejab, solat dan mandi..kami keluar balik utk dinner di ikan bakar muara sg duyong melaka..ramai yg recommend makan kat sini..tp bila dah rasa ..saya lebih prefer makan di ikan bakar umbai...lagi kena dengan tekak masakannya...gitu..


Esoknya lepas breakfast kami bawa aisy mandi swimming pool..n lepas check out kami lunch di restoran asam pedas selera kampung...kali kedua makan kat sini..sedap..kemudian sebelum balik tapau lagi sekali coconut shake dan kuih keria hj jalil...tamat..

Puas dpt makan2 dan seronok tgk anak2 happy jalan2 walaupun 2 hari 1 malam je... 

1 comment:

aryan azra said...

comelnya anak2..seronok bawa anak2 berjalan bila dorang excited kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015