Monday, 22 September 2014

Al-fatihah

Adik ipar saya muhammad syafiq bin rohan telah pergi menghadap illahi Pada hari jumaat, 19 september 2014  jam 800 pagi di hospital bintulu.. Arwah mengalami kemalangan dah mengalami kecederaan di kepala namun selepas 25 hari bertahan..akhirnya pada pagi jumaat arwah pergi juga meninggalkan semua..

Walapun tempoh 4 tahun nampak singkat tapi sudah cukup untuk mengenali arwah sebagai seorang insan, anak, abang, adik, ayah saudara dan kawan yang sangat baik..tak pernah melawan, ringan tulang, insan yang simple, baik hati dan pemurah..selama hayatnya 22 tahun tak pernah dia mintak duit  mak dan pak..kalau pergi kemana2 pasti ada buah tangan untuk family.. Malah di dalam loker arwah di upm sudah tersedia bungkusan hadiah untuk diberikan pada mak bila balik bercuti nanti.. 

Arwah merupakan penuntut di UPM bintulu dan akan menghabiskan pengajiannya tahun depan.. Dan kalau ikutkan akan pulang bercuti pada. 2 oktober ini setelah habis praktikal di sana..namun semua sudah tertulis..Allah lebih sayangkannya..alhamdulillah, syukur padaNYA segala urusan bawa balik jenazah ke semenanjung sehingga pengebumian dipermudahkan..ramai yang menghulurkan bantuan.. Dan semua perkara jadi mudah degan izin ALLAH.. 

Al- fatihah..


1 comment:

Allene said...

alfatihah... allah lebih menyayangi dia...

entry terkini...Hari malaysia di Gabai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015