Sunday, 18 August 2013

Jalan-jalan cari makan di Kuala Terengganu

Last month masa hantar adik ipar daftar belajar di Pahang, Kami terus ke Kuala Terengganu jalan-jalan..Dah alang-alang satu laluan ja kan..Pergi untuk 2 hari 1 malam ja..Masa terhad tapi ok la dapat merasa jalan-jalan dan suasana tempat orang..Kali ni pergi dengan mertua sekali..

Antara tempat-tempat menarik di Terengganu yang sempat jalan-jalan adalah :-
  • Taman Monumen *Next entry!
  • Masjid Kristal
  • Pasar Payang *Kat sini borong keropok ikan..
  • Ada deretan kedai berdepan pasar payang jual batik..*Tak ingat nama! Jual Baju Batik!
  • Tasik Kenyir..*Tapi tak dapat masuk sebab sampai pukul 5 ptg dah tutup~
Jalan-jalan saja tak sah kalau tak makan-makan yer dak??hehe..Dinner ni tak ingat kat mana ..Tapi tempat ni macam food court tepi laut..Dekat je dengan Pasar Payang nun..Sotong tu tak tau mana silapnya..Liat kemainnn..Malas nak komen..Yang pastinya tak berbaloi dengan harga yang dibayar..Grrr!!!!!!!!!!

 Esoknya breakfast Nasi Dagang Kak Pah..Tak rancang pun nak makan kat situ..Masa tengah cari-cari nak breakfastn kat mana tu nampak gerai ni ramai sangat orang..Jadi kami pun singgah ler...hehe..Memang nasi dagang tu terbaik..Keropok lekor kat sana pun sangat rangup dan penuh isi ikan..

 On the way nak balik tu dapat jugak makan Sattar..Beli tepi jalan ja..Sedap!



Nota Kaki: Makan kat Kuala Terengganu ni boleh tahan mahalnya kan..Larikkk!

3 comments:

tenku butang said...

hai.. salam kenal,
follower no.50
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

tenku butang said...

hai.. yunk.. teman nak pinjam resepi Nasi Ayam mudan dan sedap tu yea.. nanti teman credit kan ke sini yea.. thanx yunk.. hee.. salam kenal..

Asmin Fahmi said...

Salam perkenalan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015