Monday, 27 April 2015

Perjumpaan ibu-ibu beranak dua di Ayer@8

Isnin minggu baru ni dapat green light dari en.suami untuk pergi reunion member sekolah..Reunion bertiga saja termasuk mama aisy.....Kebetulan hari isnin 1 rejab tu kami bertiga memang  puasa. So daripada plan nak dinner sama-sama bertukar jadi  berbuka puasa bersama-sama..Kami decide berbuka di Restoran Thai Tomyam Kung di Putrajaya.. Of cos recommended by mama aisy..hihi..
Dari office terus gerak ke rumah syida (ummi anak-2)..Park kereta kat sana ..kemudian terus pick up kak ton (mama anak-2 jugak) kat putrajaya sentral..Kemudian baru kami gerak ke ayer@8..Sampai sana ngam-ngam pukul 7pm.

Kerabu suun


Daging blackpaper

Menu pilihan untuk berbuka hari tu… untuk 3 orang makan..seafood somtam suhun, tomyam kung, ikan siapan 3 rasa, kangkung crispy dan daging blackpaper, air soya cincau, air milo, jus tomato, jus tembikai laici, buah mempelam..total semua macam dalam rm100++..berbaloi sangat..tu pun tapau bawa balik kankung crispy n siakap 3 rasa sebab tak habis..hihi..Memang puas makan hari tu..Surau juga ada tersedia dekat dalam restoran..so senang lepas berbuka terus solat..tp telekung satu je..so kena gilir2..


Jus tembikai laici


Soya cincau

Lepas dah selesai makan dan solat..kak ton ajak men”ngopi”..hihi..
So kami ke Paparich dalam ayer@8 jugak..1st time masuk..Deco nampak exclusive tempat tu…Boleh pilih duduk di tingkap nampak permandangan tasik gitu..so romantic..romatic sangat padahal kami paling dok huuuhaaa sembang macam nak pecah dok dalam tu..Feeling2 dalam dorm kat sekolah dulu syok dok bergosip..padahal masing-masing dah jadi mak budak..

Kat paparich kami minum jer..saya order longan milk honey..Serius sedap sangat..rasa susu soya campur madu dan buah longan....kak ton  order Pappa Mocha + Ice Cream (Iced)..Pun sedappp! Syida order kopi stevia panas..pun sedap! Kitorang order jugak paparich brownies with ice cream..pun sedapp wehhh…Eh serius la semua sedap..haha..confirm lepas ni repeat mengopi kat sana walaupun ada service charge 10% plus gst 6% lagi..walaupun!!!!!!


Overall memang have fun malam tu ..seronok sangat sesekali dapat jumpa..macam-macam cerita boleh share..Next reunion plzzz…

1 comment:

Nik Azidah said...

Syok kan sekali sekala dapat jumpa kawan2 lama yg makan sepinggan tido sebantal...borak tak ingat dunia la hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015