Saturday, 24 January 2015

Reaksi abang long aisy bila dapat adik


Alhamdulillah..penerimaan aisy baik-baik ja ..tak sangka dia akan cool dan sayang adik..
Tak cemburu macam yang saya dan suami bayangkan..
Mula2 memang dia pelik..even masa 1st time jumpa saya lepas baby keluar..
Aisy boleh plak tak cam mama dia ni..mungkin sebelum ni perut besar..
Tiba2 tengok perut dah tak da..hihi...bila masuk ja rumah dia ajak keluar dari rumah..haha..

Masa hari 1st tu, aisy still tak nak tidur dengan sekali dengan adik..
Bila papa tidur sebelah adik..aisy ajak papa tidur dekat luar..
Tapi hari-hari seterusnya dah ok dah..


Cuma kadang2 bila datang "sheikhnyaaaaa" ada jugak buat prangai..
Macam kalau aisy nak apa2 time papa tengah pegang adik..
Memang waktu tu jugak dia nak..Tak boleh nak tnggu dah.
kadang nak tukar pampers adik..or nak susukan adik pun tak sempat dah..

Tapi kalau mama pegang adik tak pa..
Alhamdulillah sepanjang berpantang ni aisy tak kacau mama dia sangat..
nak apa2 semua cari papa..bila tengok mama ..aisy akan cakap mama sakit...
memahami betol abang long ni..

Bila dan ada adik ni bertambah ringan tulang la..
Tolong ambil tisu..tolong ambil pampers..
Lagi satu suka sangat nak cium adik..
Syarat kalau cium mesti nak cium kiri dan kanan pipi..
Sweet sangat abang long..





2 comments:

Najib Ariyan said...

bagusnya abang long sayang adik... nanti besar dia jadi protector menjaga adik ni... AKU KAN ABANGGGG!!! heheheh teringat iklan kat TV

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, sweetnya Aisy ni.. takleh bayangkan camne adam kalau dapat adik. hihiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015