Wednesday, 7 October 2015

Day 3 Last Day Percutian 3 hari 2 malam di Cameron Highland

Hari ke 3 di cameron kami ke Ladang Teh Boh Sg Palas..ala tempat pengambaran cerita ombak rindu yang aaron kena tampar dengan lisa tu..haha...Sebelum pergi kami siap2 kemas barang.nanti pukul 12 datang ambil barang terus check out je..jalan nak ke ladang teh boh ni mencabar sikit sebab jalan boleh muat satu kereta je..nak sampai selekoh kena bunyi hon untuk kenderaan arah bertentangan tu berhenti or slow..kalau selisih kereta ok lagi kalau dengan lori urut dada..hihi..

Sampai sana kami parking kat bawah. Dan menapak naik bukit untuk ke ladang tu..yang sebenarnya boleh ja bawa kereta naik.tapi 1st time ingat tak boleh bawa naik kereta..huhu...

Bukti kena menapak..hilang lemak..haha..


Sampai je bergambar kenangan di depan signboard dulu..orang pun tak ramai sangat..mungkin sebab weekdays..


Lepas tu lepak2 minum di cafe kat sana..


Berpeluang masuk dalam kilang teh boh..boleh la tengok cara pemprosesan teh gitu..
Kemudian kami shopping teh boh kat sini..maybe murah sikit kot..sbb tak pernah beli kat luar ..haha..



Destinasi ke 2 utk last day kami ke MARDI Cameron Highland. Luas kawasan kat sini..yang mana rajin berjalan jalan tu elok la kat sini..kami tak sempat nak pusing habis semua..sebab nak kejar masa..nak masuk mardi ni berbayar..lupa dh berapa ringgit sorang..ampun...

Detinasi seterusnya..kami pergi sekali lagi di big red strawbery ni..hari2 pergi sepanjag kat CH..melampau betul..hihi..kali ni try salad dia
.mmg fresh...terbaik...

Aisy bergambar di mardi..


Background ladang teh boh


Breakfast di ladang teh bih..scone n strawbery tart tu sedap..nyum2...

Destinasi terakhir kami ke Kea Farm untuk shopping sayur2 dan strawbery..pukul 3pm bertolak balik..hujan lebat waktu ni...tamat sudah cuti2 malaysia di cameron highland..happynya dapat pergi akhirnya..lepas ni 5 tahun plak kot dapat pergi lagi.hihi..


2 comments:

nadiah hanum said...

Gambar scone tu sangat menggoda hokeyyy...haha..seronok yer bercuti..cantik2 pic dlm entry ni.

mrs kayrul said...

rindunya nak makan kat big red farm strawberry..sedap semuanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to DIARI mama aisy dan alisya
Designed by UMIESUEstudio 2015